Type en druk op Enter.

In de parken, Brussel (BE)

Warme granen Ontbijt

Als dit gebeurt, pak ik normaal een koffie om de ideeën te laten stromen, maar de laatste paar dagen in Montreal mag niemand het water drinken vanwege een bacteriële lekkage, wat ook betekent: geen koffie.

Kleine vrouwen dragen verbazingwekkend grote tassen, twee keer hun gewicht van tachtig pond. Sommige vrouwen dragen baby's in draagdoeken voor zich uit. Een goede volwassen plukker kan meer dan tweehonderd pond kersen oogsten en 8 dollar per dag verdienen, meer dan het dubbele van het Guatemalteekse minimumdagloon.

Wat is creativiteit eigenlijk?

Vanuit wetenschappelijk oogpunt is creativiteit je vermogen om iets origineels te bedenken uit verbindingen tussen reeds bestaande ideeën in je hersenen. Deze verbindingen worden gecontroleerd door neurotransmitters zoals adenosine, dat je hersenen waarschuwt wanneer je energie opraakt en reageert.

LGP_HotCereal10

Dit zette me aan het denken over koffie en bier en welke van de twee me zou helpen creatiever te zijn en werk gedaan te krijgen. Hopelijk helpt dit je te beslissen wanneer je het beste die driedubbele espresso of dat ijskoude brouwsel kunt nemen.

Adenosine is zoiets als de batterijstatusmeter van je hersenen.

Vanuit wetenschappelijk oogpunt is creativiteit je vermogen om iets origineels te bedenken uit verbindingen tussen reeds bestaande ideeën in je hersenen. Deze verbindingen worden gecontroleerd door neurotransmitters zoals adenosine, dat je hersenen waarschuwt wanneer je energie opraakt en reageert.

Uw hersenen op koffie

Iedere koffiedrinker kent de gevoelens na het drinken van een vers kopje java. Ik weet dat als ik een latte of espresso heb gedronken, ik me meer geconcentreerd voel. Als ik met iemand praat, lijken de woorden te stromen zonder pauzes, ums of ahs.

Als u besluit koffie of bier te drinken terwijl u werkt, beperk u dan tot niet meer dan 2 drankjes per zitting en probeer dit niet vaker dan één of twee keer per week te doen om afhankelijkheid te voorkomen. Koffie en bier moeten niet worden beschouwd als toverkogels voor creativiteit.

Wees dankbaar.

Het is heel eenvoudig. Wat is een ding vandaag waar je echt dankbaar voor bent? Wat is een ander? Als je 3 dingen per dag kunt opnoemen, zul je zien dat je veel meer in je mars hebt dan je dacht. Al snel zal je lijst zo lang worden dat je straalt van energie.

  1. Koffie en bier moeten niet gezien worden als wondermiddelen voor creativiteit.
  2. Het zijn manieren om chemische veranderingen teweeg te brengen die van nature in je lichaam voorkomen.
  3. Goede slaap, een gezond dieet, en jezelf toestaan om pauzes te nemen.

We zijn ook allemaal mensen en mensen zijn geen perfecte wezens. Als je jezelf leert accepteren, ontstaat snel het ware geluk.

Alle afbeeldingen staan onder copyright © Leslie Grow

Laat een reactie achter