Onze Leveranciers

Good Food

First

« Le brassage de la bière est un savoir-faire artisanal qui se transmet depuis 6 générations à la brasserie de Silly (1850). »

Réputée pour ses nombreuses bières de qualité, les coups de cœur des Guinguettes sont la Triple Swaf et la Silly Pils Bio (toute première Pils belge Bio). Chaque bière fait l’objet d’un brassage artisanal avec une sélection des meilleures matières premières : une eau pure, des levures uniques dont seul le maître brasseur (une femme en l’occurrence) a le secret, les meilleurs houblons, du malt de qualité. Essentiellement issus de producteurs locaux garantissant qualité et contrôle de la chaîne de production. Fier partenaire des Guinguettes…depuis toujours. Santé !!!!

« DE ORIGINaliteit VAN FORCADO laat u kennismaken met de authenticiteit van Portugal en nieuwe smaken dankzij de gebakjes, koffie en andere streekproducten. »

We hebben gekozen voor een samenwerking met het huis FORCADO omwille van de creativiteit en vakkennis. “Le petit Forcado”, waar al in 1982 gebakjes van Joaquim Braz de Oliveira werden verkocht, is intussen uitgegroeid tot de prachtige zaak Forcado, waar lekkernijen te koop zijn om mee te nemen of ter plaatse te consumeren. De passie is van vader op zoon overgedragen, met nadruk op kwaliteit en authenticiteit.

« Nanouk is een lokaal ijsatelier waar ecologie en kwaliteit hand in hand gaan en waar alleen de beste ingrediënten en zo weinig mogelijk suiker worden gebruikt. »

We hebben gekozen voor een samenwerking met ijsatelier Nanouk omdat die ijsjes en sorbets op stokjes op volledig ambachtelijke wijze worden gemaakt in Sint-Gillis. Door minder suiker te gebruiken komt de echte smaak van de ingrediënten weer naar boven. Een waar genot voor groot en klein!« Slagerij DIERENDONCK SINDS 1970: beenhouwers IN HART EN NIEREN. MET LIEFDE VOOR DE smaak en respect voor onze dieren en de natuur. »

Voor Dierendonck, zijn ambacht, lokale producten en passie sleutelwoorden. Ze maken ons tot wie we nu zijn: beenhouwers in hart en nieren. Met liefde voor de smaak en respect voor onze dieren en de natuur. Dit zijn de waarden en normen waar we voor staan. Ook de boeren waarmee wij samenwerken delen dezelfde waarden. Deze manier van werken zorgt voor het eerlijkste en lekkerste vlees. Dierendonck is een familie van slagers.

«Lekker eten kan je alleen bereiden met heel lekkere ingrediënten, dus werken we alleen met lokale producten die we vinden bij kleine gepassioneerde producenten. »

Hiervoor hebben wij gekozen om samen te werken met het huis Noirhomme.

« Kaasmakerij het dischhof werkt al sinds 1986 volgens biologische methodes. walter en magda bereiden in hun hoeve een ruime waaier aan kazen. »

Kaasmakerij Het Dischhof is in de eerste plaats een familieavontuur. Hun dochters Lien en Katrien houden zich momenteel bezig met de koeien van de boerderij. Hun zonen Dries en Philip staan samen met hun team in voor de transformatie van de rauwe melk in vooral kaas, boter, karnemelk en yoghurt. Dat doen ze allemaal met maar één doel: u natuurlijke en biologische producten aanbieden met respect voor het milieu.

« Onze bakkerij is het resultaat van jarenlang onderzoek om brood van hoge kwaliteit te kunnen leveren aan onze restaurants. »

Hopla Geiss Bakery werd in 2016 opgericht door Meesterbakker Dimitri Pierrot en Chef-kok Nicolas Scheidt en is gebaseerd op eenvoudige principes: enerzijds hoogwaardige grondstoffen die afkomstig zijn van lokale landbouwers, molenaars en ambachtelijke producenten en anderzijds ouderwetse productieprocessen waarin handen en de tijd hun werk doen. Ons brood wil authentiek en natuurlijk voedsel zijn en al onze producten zijn volledig biologisch gecertificeerd door Certisys.« Des bières authentiques, qui n’ont que faire de la tendance ou du houblon du moment. BACK TO BEER. »

La brasserie Vandekelder, c’est l’aventure dans laquelle se sont lancés neuf amis bruxellisés en 2016. Ils sont sortis de leur cave – située à un jet(te) de pierre de nos guinguettes Fabiola et André – après quatre années d’expériences avec l’eau, le malt, le houblon et la levure.Vandekelder propose des bières robustes, aux goûts bien balancés et sans compromis sur la qualité. Au menu des guinguettes, depuis l’année dernière: leur Saison, une bière de caractère à 7,2°. Santé!

«Als rechtstreekse link tussen de varkenskwekers en de slagers bevordert porc qualité ardenne de korte keten. »

We hebben voor een samenwerking met de keten van Porc Qualité Ardenne gekozen om Lou Musso een plezier te doen.« De coöperatieve vennootschap voor fietsleveringen die de stedelijke mobiliteit in brussel verandert. »

Voor de bevoorrading van onze pop-upbars hebben we gekozen om samen te werken met Urbike, de coöperatieve vennootschap voor fietsleveringen. Met hun transportfietsen en aanhangwagens die tot 200 kg goederen kunnen vervoeren, kunnen de fietskoeriers tijdens hun leveringen garant staan voor duurzaamheid, doeltreffendheid én enthousiasme … en ze blijven niet onopgemerkt!

« Het huis cordier staat in de eerste plaats voor vakkennis en passie die al drie generaties van vader op zoon worden doorgegeven. »

Cafés Cordier biedt een assortiment van de beste biologisch geteelde koffiesoorten uit Midden- en Zuid-Amerika. Die selecties van onze meesterbrander met hun specifieke afkomst geven de koffie een subtiel aroma dat balanceert tussen krachtig en verfijnd en dat erg wordt gewaardeerd door de grootste koffieliefhebbers.
Waarom fairtrade? Om u te garanderen dat uw koffie afkomstig is van eerlijke handel volgens de internationale normen die door FLOCERT worden gecontroleerd.

« Lovibond, een onafhankelijk familiebedrijf dat alternatieve en duurzame dranken aanbiedt. »

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij. Daarom hechten we enorm veel belang aan de duurzaamheid van onze commerciële aanpak op lange termijn.
Lovibond levert alternatieve dranken in 100% recycleerbare glazen flessen!

« De inspiratiebron voor de bières de quartiers is hun eigen omgeving. proef onze bieren, (her)ontdek hun buurt! »

Bier is lekker. Het buurtleven is leuk. En wanneer het ene het andere voedt, is dat nog beter !
Bières de Quartiers werd opgericht om twee uitdagingen aan te gaan: u bewustmaken van de schatten in uw eigen omgeving en uw dorst lessen !

« We produceren een drankje dat u niet alleen een goede smaak maar ook een goed gevoel geeft! made in brussels, om onze lach te delen met de hele kombucha-community. »

Smile Kombucha werd in het leven geroepen als een gezond alternatief voor frisdrank en alcohol. We kozen voor kombucha omwille van de complexe en speciale smaak. We hebben in Brussel onze eigen brasserie geopend om onze authenticiteit en positieve energie te delen !

« We willen u graag een smaakvol drankje aanbieden dat goed is voor uw gezondheid.” »

We genieten met volle teugen van het leven en zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en nieuwe smaken. Omdat we ons lichaam goed willen verzorgen en tegelijkertijd maximaal willen genieten, besloten we Tibicos te lanceren. Onze waterkefir boordevol probiotica is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gezondheidsspecialisten (diëtisten, artsen, voedingsdeskundigen) zodat de voordelen maximaal zijn. Het milieu staat centraal bij onze ontwikkeling. We steunen lokale producenten en onze drankjes zijn 100% natuurlijk en biologisch.